udfordring at forklare det visuelle arbejde i ord

udfordring at forklare det visuelle arbejde i ord

For mange kunstnere er det en vanskelig udfordring at forklare deres visuelle arbejde i ord. Det virker næsten som et oxymoron, men at skrive er et nødvendigt onde for alt fra tilskud til portfolio “om” sider.. Det vigtigste for kunstnere til at skrive, er deres artist statement. Det kan i høj grad diktere, hvordan folk se dit arbejde, uanset om du kan lide det eller ej. En kedelig meddelelse til spændende arbejde kan gøre en bjørnetjeneste til den kunstner—og verden er fuld af kedelige kunstner erklæringer fuld af abstrakte sprog, der ikke præcist repræsenterer det arbejde.

En kunstner redegørelse skal kort beskrive, hvordan han arbejder, og hvad deres arbejde betyder. Det er længere end en side, og kan være så kort som hundrede ord. Du kan bruge det til gallerier, tryk nævner, porteføljer, programmer og indlæg.

Prøv at henvende skrive en erklæring, som en forfriskende udfordring. Gå gennem denne øvelse kan føre til nye måder at tænke på din praksis og kan drive dig til positive forandringer. Din kunstner erklæring er ikke en udtømmende beskrivelse af dit arbejde—i stedet tænke på den erklæring, som fører til arbejde.

For at hjælpe dig med at skrive en kunstner erklæring værdig af din kunst, vi har sat sammen i denne trin-for-trin proces. Vi har også inkluderet en handy do ‘s and don’ t ‘ s kontrolliste til at sikre dig med at undgå almindelige fejl.

Lav et mind map.

Først skal du nødt til at få et overblik over dit arbejde. Hvis du forsøger at hoppe lige ind i dit udsagn, som du kan gå glip af, der forbinder læseren til overordnede temaer. Mind maps er en simpel brainstorm strategi, der virkelig arbejde. Det kan synes fjollet, eller at du er tilbage i folkeskolen, men det er standard for en grund.

Sidder i et roligt sted, som dit studie, skriver ned alt, hvad der kommer til at tænke om dit arbejde. Hvordan hænger det sammen? Hvad gentager? Hvad kolliderer sammen og skiller sig ud? Hvad er det mest unikke? Svarene på disse spørgsmål vil sandsynligvis tarme af din erklæring. Denne simple strategi kan sparke processen i en munter og let måde.

Interview dig selv

Nogle gange mind mapping er ikke nok, fordi du kan blive fanget i den samme ord igen og igen. Det kan være svært at få ud af hovedet. En anden strategi er at enten interview dig selv, eller endnu bedre, få en ven til at interviewe dig.

Oprettet nogle vigtige spørgsmål, og derefter registrere dig, der taler de svar højt. Dette kan være en fantastisk måde at undgå at bruge kompliceret sprog, og holde dine ideer klar og enkel. Det vil også give en tone til din skrivning (som altså ikke at lyde prætentiøs). Lyt tilbage til optagelse. Så transskribere et par gode sætninger. Pludselig, du allerede er i gang kunstneren erklæring om, at du frygtede.

Nu sikker på, hvad spørgsmål at stille dig selv? Her er en start liste:

  • Hvem er din målgruppe?
  • Hvem er dine påvirkninger?
  • Forklar dit arbejde til et barn.
  • Hvordan gør du dit arbejde?
  • Hvordan gøre dine materialer oplyse dit koncept?
  • Hvordan er dit arbejde unikke?

Lav en skitse med nødvendige oplysninger

Når du arbejder med store ideer, kan det være fristende at glide ind i abstraktioner. Disse er de ord, der omfatter store ideer, men mangler specificitet. Ifølge lektor i engelsk professor John Friedlander, eksempler på abstraktioner omfatter: kærlighed, succes, frihed, gode, moralske, demokrati, og nogen -isme (chauvinisme, Kommunisme, feminisme, racisme, sexisme).

“Betyder det, at vi ikke bør bruge abstrakte begreber?,” han skriver. “Nej—vi har brug for abstrakte begreber. Vi er nødt til at tale om ideer og koncepter, og vi har brug for termer, som repræsenterer dem. Men vi skal forstå, hvordan upræcise deres betydninger er, hvor nemt det kan være forskelligt forstået, og hvor trættende og kedelige lange kæder af abstrakte begreber kan være. Abstrakte begreber er nyttige og nødvendige, når vi ønsker at nævne ideer …men de er ikke tilbøjelige til at gøre punkter klart eller interessant ved sig selv.”

Din artist statement behov for specifikke oplysninger. Det kan være nyttigt at foretage en indledende liste over vigtige oplysninger, der bliver skelet til din erklæring. Med tydelig angivelse af denne information, vil din skrivning kan være mere kortfattet.

Undgå talesprog

Det er vigtigt at se ud for jargon. Kunstnere er ofte skyldige i at bruge unødvendige og fantasifulde ord. Nogle kunstnere, der føler, at de har brug for at forskønne sproget til at legitimere deres arbejde, men ofte opnår den modsatte effekt. Jo mere jargon, der anvendes, jo mere arbejde synes usikker.

I stedet for at forklare med akademisk sprog, finde en måde til blot at føre beskueren ind i værket. Oversigten er ikke en repræsentation af arbejde, men en strategi for at få folk interesseret. Det er mere en teaser. Det er den elevator pitch, ikke romanen, tillade at skrive til ophidse læseren om at se den arbejde.

Undgå jargon betyder ikke, simplificering dit arbejde for et masse-publikum. Det betyder, at bruge den mest specifikke sprog med økonomi. Hvis du læser Derrida som en væsentlig reference til dit nye arbejde, helt sikkert sige, at. Men du behøver ikke sige “Som et væsentligt referencepunkt til min forskning baseret praksis jeg har været at absorbere den skarpsindige arbejde af Derrida i første omgang at begynde at dette nye organ af arbejde.” Prøv i stedet: “i første omgang, Derrida var en reference til mit nye arbejde.” Se, var det ikke en lettelse!

Skriv i “aktiv” stemme

Ved hjælp af den aktive stemme i din skriftligt udretter et par ting. Det giver din skriftligt for at være så kort som muligt. Det holder også dit arbejde i øjeblikket. Dette gør, at det føles nuværende, vigtigt og presserende, som er særlig effektfuld, når de ansøger om tilskud eller hjem. Det gør det føles som at arbejde, der sker nu, snarere end der allerede er opnået. En handy app som første redigering strategi for at holde i aktiv stemme, Hemingway, Redaktør. Denne online app skærme skriver for passiv anspændt, adverbier, og køre-på straffe.

Inden du afleverer det at skrive til en ekstern læser du ønsker at skærpe skrive så meget som muligt. Efter at have kørt det gennem Hemingway Editor, der er et par andre nyttige strategier. For det første, tage en pause, gå en tur eller tage en lur. Derefter vende tilbage til at læse det igennem igen. At skabe afstand fra det at skrive er en væsentlig nøgle til redigering. Hvis du er alt for opslugt af at skrive, vil du ikke være i stand til at se det med friske øjne.

Et andet værktøj, der er nyttige, er et tekst-til-tale-app ‘ en til at læse det højt. At lytte til en robot stemme i stedet for at stemme i dit hoved tillader fejl at overfladen. Pludselig grammatiske fejl, unaturlige tone, eller dårlig punktum for er tilsyneladende.

Også overveje rækkefølgen af afsnit i din sætning. Nogle gange, kan vi redigere, indtil vi indser, at det hele stykke skriftligt behov genbestilling. Gør dig selv en tjeneste og overvej dette tidligt. Det kan redde et stykke af gammel skriver, pludselig gøre det mere kortfattet og forkorte det til din maksimale antal ord i et snuptag.

Brug korrekturlæsere—mindst tre!

Der er et par dokumenter, der er mere vigtigt end dit artist statement. Ære sin betydning ved at granske det med så meget uden feedback som muligt. Prøv at vælge korrekturlæsere med forskellige kompetencer. Omfatter en person, der forstår din kunst arbejde, en person, der er ekspert forfatter med stor grammatik og endelig er der nogen, der ikke ved dit arbejde. Sørg for, at ikke enhver person er en kunstner—læsere skulle være i stand til at forstå din udtalelse om, uden at kende alle de referencer eller udtryk.

Opret forskellige versioner til forskellige muligheder

Kunstner udsagn er følgebrev af den art world, og, ligesom et følgebrev, skal du ændre dit erklæring til anvendelse. Dette betyder ikke, at justere, hvad dit arbejde er, om det betyder, at forkorte eller forlænge det alt efter kravene til ansøgningen. Det kunne også betyde, at fremhæve forskellige aspekter af dit arbejde. Hvis du ansøge om en lejlighed på et print studio, men din kunstner erklæring ikke skinner et lys på din interesse i 17 århundrede, ætsning, bør du skære noget ud og tilføje disse oplysninger. Hvis du anvender på et universitet, vil du ønsker at understrege, mere akademisk sprog. Hvis du giver en redegørelse for et offentligt galleri rum du ønsker at holde sprog, samtale og simpel. Hver sætning bør overveje baggrunden for redegørelsen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.