Smartphone-kameraer

FOTOGRAFER MERE

Medmindre du er en af disse beundringsværdige mennesker, der bærer deres foretrukne kamera med dem på alle tidspunkter, på den klar, chancerne er, at du ofte se store fotografiske muligheder forbi dig. (Ikke helt endnu? Start med at tage fotos med telefonen jævnligt, og i løbet af ingen tid, vil verden blive fuld af fotografiske potentiale!)

Men i dag er de fleste af os holde vores telefoner med os hele tiden, hvilket betyder, at de fleste af os har et kamera med os i hele den tid også. Og på grund af fremskridt inden for smartphone design, at kameraet er en temmelig anstændigt job! Fantastisk skud er nu inden for din rækkevidde, hver, hvor du går. Du kan nemt udøve dit håndværk – og tilføje til din visuel registrering – hver eneste dag.
OPBYGGE GRUNDLÆGGENDE FÆRDIGHEDER

Smartphone-kameraer er ikke nær så kraftig som digitale spejlreflekskameraer, og endda nogle peg-og-skud. Den megapixel tæller er lav, og de mangler den manuelle knapper, der lader dig opnå dybdeskarphed og super-skarpe billeder af motiver i bevægelse. Og redigering af apps er intet i forhold til programmer som Adobe Lightroom og Photoshop.

Så, hvad er plus?

Når du ikke kan stole på din tekniske eller redigering beføjelser til at skabe en fantastisk skud, du er nødt til at gå tilbage til det grundlæggende: Sammensætning. Du er nødt til at tænke mere om lys, farver, linjer, placering af motivet. At blive tvunget til at fokusere på disse grundlæggende principper vil gøre fantastiske ting for din fotografering.
FORBINDELSE

Hvis du tager billeder på en smartphone, chancer er du vil ønsker at dele dem på et tidspunkt også. Stik i et photo-sharing community som Instagram eller Flickr, og gør dig klar til at høste fordelene: du vil oprette forbindelse med venner og andre fotografer, få værdifuld feedback, og få ny inspiration. Der er endda historier om mennesker, få nye kunder, lukrative sponsorater og hele karrierer tak for deres deltagelse i disse fællesskaber!

Jeg har taget over 8.000 fotos på min telefon. Jeg har taget store øjeblikke – eventyr, fødselsdage, ferie – øjeblikke, der, som sædvanlig, blev også registreret på min DSLR. Hvad vigtigere er, jeg har taget de små øjeblikke, der har en tendens til at gå uregistrerede og så er det nemt at glemme, men som i sidste ende udgør størstedelen af vores liv: cykelture, middag, eftermiddag på legepladsen med min nevø.

Jeg har delt over 450 billeder på Instagram og kiggede på tusindvis af billeder, der deles af andre mennesker. Jeg har tilsluttet – selv om det kun er en lille måde – med mennesker, jeg ikke har set i år. Jeg har gjort bekendte med fotografer, jeg aldrig har mødt og er blevet inspireret (og skræmt) af deres utrolige arbejde.
Fotografering var spændende igen. Jeg begyndte at løbe oftere, kører videre i jagten på en stor skud, få at vide, min hjemby bedre i processen. Jeg fik op til solopgange, holdt jeg op for nordlys. Jeg lærte mere om de tekniske ting og eksperimenteret med nye stilarter. Jeg så mere, jeg har oplevet mere.

Der var en pris, også. Jeg har brugt timer redigering og captioning (og re-redigering og re-tekstning) billeder. Jeg har kæmpet lidt usikkerhed om, hvad jeg siger, og dele online. Men disse udgifter er så små, i forhold til den post, jeg har: billeder af familie, venner og eventyr, og de følelser og erfaringer, der er knyttet til disse billeder.

Nogle gange, jeg ser tilbage på dem, fotos og ville ønske, at jeg havde taget dem med et bedre kamera, men jeg ved også, at hvis jeg kun havde brugt mit DSLR, så mange af disse billeder ville simpelthen ikke eksisterer. Så indtil den dag kommer, hvor jeg kan få mig selv til at tote rundt på flere enheder, altid klar, det er mig og min smartphone. Og jeg er så spændt på at se hvor det tager mig.
EN BEMÆRKNING OM BILLEDER I DETTE INDLÆG

Stort set alle de fotos, du vil se i denne vejledning, er taget med og redigeret på min smartphone, Nexus 5. Rul igennem, og du vil få en idé om, hvad du kan (og i nogle tilfælde ikke kan) gøre med en kameratelefon.

Da jeg brugte et andet kamera eller redigeret et skud på min computer, du vil se en note, der siger det.

Hvis du er i markedet for en ny smartphone, vi kan desværre ikke fortælle dig præcis, hvad de skal købe. For én, kan vi ikke vide alt der er at vide om hver smartphone derude! Men selv hvis vi gjorde, kunne vi ikke sige, hvad der er det rigtige for dig, fordi vi ikke kender dig så godt, som du gør! Du bliver nødt til at tænke over, hvilke muligheder du har, hvad du vil have ud af en telefon, hvor meget du er villig til at betale og så videre.

Men vi vil ikke forlade dig helt i mørke her. Vi kan i det mindste fortælle dig lidt om, hvad man skal kigge efter i en smartphone fra et fotografisk følelse.

I boksen nedenfor finder du nogle af de vigtigste punkter, du måske ønsker at overveje ud fra et fotografi perspektiv. Tror ikke, at hver telefon har behov for at blive en vinder på alle disse fronter – vi ønsker blot at åbne dine øjne for nogle af de funktioner, der er derude, og med relevans for fotografer. I sidste ende, er det op til dig at beslutte, hvordan at prioritere de ting, nedenfor!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.