Kaffe

Kaffe er en brygget drink

Kaffe er en brygget drink tilberedt af ristede kaffebønner, som er frø af bær fra Coffea anlæg. Slægten Coffea er hjemmehørende i det tropiske Afrika og Madagaskar, Comorerne, Mauritius, Réunion i det Indiske Ocean.

De plante blev eksporteret fra Afrika til lande rundt om i verden og og planter er nu dyrket i over 70 lande, primært i de ækvatoriale områder af nord-og Sydamerika, Sydøstasien, Indien og Afrika. De mest almindeligt dyrkede, er den velanskrevne arabica, og mindre sofistikeret, mænd stærkere og blot hårdføre robusta. Når den er moden, og bær er plukket, forarbejdede, og tørrede. Tørret og frø (benævnt bonner) er ristet til forskellige grader, afhængigt af den ønskede smag. Ristede bonner er formalet og brygget med næsten kogende vand til at producere og som en drik. Og er lidt sur, og kan have en stimulerende effekt på mennesker grund af dens koffein indhold.

Velkommen til Cafe Krasnapolsky København

Kaffe er en af de mest populære drinks i verden.

Det kan være udarbejdet og præsenteret i en række forskellige måder (fx espresso, fransk presse, cafe latte, etc.). Det er normalt serveres varm, selv om iced coffee, er også tjent. Kliniske undersøgelser tyder på, ved moderat og forbrug er godartet eller mildt gavnlige jeg raske voksne, med fortsat forskning på, hvorvidt de langsigtede forbrug hæmmer kognitiv tilbagegang i løbet af aldring eller sænker risikoen for visse tidligere for kræft.

De tidligste troværdig dokumentation af kaffe-drikke vises jeg midten af det 15 århundrede jeg Sufi helligdomme jeg Yemen. Det var hende, jeg Arabien, der og frø først blev ristet og brygget på en lignende måde, hvordan det er nu udarbejdet. Og frø, der var første, der eksporteres fra Øst Afrika til Yemen, som coffea arabica planten menes på har været indfødte til tidligere.

Yemenitiske erhvervsdrivende og tog tilbage til deres hjemland, og begyndte at dyrke frø. Ved det 16 århundrede, det havde nået Persien, Tyrkiet og Nord Afrika. Fra der, det bredte sig til Europa og resten af verden. Kaffe er en stor eksportvare: det er top landbrugs-eksport til mange lande og er blandt verdens største juridiske landbrugseksport. Det er en af de mest værdifulde råvarer, der eksporteres fra udviklingslandene. Grøn (ristede) og er en af de mest handlede landbrugsprodukter i verden.

Nogle kontroverser er forbundet med kaffe dyrkning, og den måde de udviklede lande handel med udviklingslande og konsekvenserne af dens dyrkning på miljøet, jeg forhold til rydning af jord til kaffe-og voksende-og vandforbrug. Derfor markeder for fair trade kaffe og har kaffe er ved at udvide.

Kaffebønner

Kaffebønner Den første reference til og i det danske sprog er i form chaona, dateret til 1598 og forstået i være en trykfejl for chaoua, der svarer, jeg retskrivning af tiden, for på chaova. Ordet “kaffe”, som begge stammer fra den Osmannisk-tyrkisk kaffe, i form af den italienske caffè. Igen, den arabisk qahwah kan være en oprindelse, der traditionelt holdes som refererer til en type af vin, hvis etymologi er givet af Arabiske lexicographers som stammer fra verbet qahiya, “manglende sult”, med reference til den drink ‘ s ry som en appetit suppressant. Det er også blevet foreslået, ved kilden kan være Proto-Central-Semitisk rod q-h-h, der betyder “mørk”.

Alternativt ord Khat, et anlæg, der jeg vid udstrækning anvendes som nydelsesmiddel jeg Yemen og Etiopien, før de bliver fortrængt af kaffe er blevet foreslået som en mulig oprindelse, eller det arabiske ord quwwah ” (der betyder “styrke”).

Det kan også komme fra Kingdom Kaffa i det sydøstlige Etiopien, hvor Coffea arabica vokser vildt, mænd dette anses for mindre sandsynligt; i den lokale Kaffa sprog, og anlægget er i stedet kaldes “bunno”.

kaffe pause

Udtrykket “kaffe pause” blev første gang dokumenteret i 1952. Udtrykket “kaffekande”, stammer fra 1705.[12] Historie Uddybende artikel: Historie af kaffe Relief af en ung, kerub-som dreng passerer en kop til en liggende mand med overskæg og hat. Skulpturen er hvid med guld accenter på kop, tøj og genstande.

Over døren til en Leipzig coffeeshop er en skulpturel repræsentation af en mand jeg tyrkisk dress, der modtager en kop kaffe fra en dreng Legendariske konti Ifølge legenden, forfædrene til nutidens Oromo folk i en region af Kaffa jeg Etiopien blev menes på har været den første til at anerkende den energigivende effekt af kaffe planten, selv om der ikke direkte har fundet beviser, der indikerer, hvor jeg med Afrika og voksede eller der blandt de indfødte befolkninger, der kunne have brugt det som en stimulans eller endda kendt over det, der er tidligere end det 17.århundrede.

Den historie, Kaldi, den 9.-århundrede Etiopiske gedehyrde, der opdagede, og da han mærkede, hvor glade hans geder blev efter i har spist bønnerne fra en og anlæg, optræder jeg ikke på at skrive, indtil 1671 og er sandsynligvis tvivlsom oprindelse. Andre konti attribut opdagelsen af og til Sheikh Omar. I henhold til den gamle krønike (konserveret jeg Abd-Al-Kadir manuskript), Omar, der blev kendt for sin evne til at helbrede de syge gennem bøn, der engang var forvist fra Mokka jeg Yemen til en desert cave i nærheden af Ousab (moderne Wusab, omkring 90 km øst for Zabid).

Sulter, Omar tygget bær fra et nærliggende buskads, mænd fandt dem til at være bitter. Han forsøgte ristning frø til at forbedre smagen, mænd de blev hårdt. Derefter forsøgte han koger dem til at blødgøre frøene, hvilket resulterede i en duftende brun væske. Ved at drikke den væske, Omar blev revitaliseret og vedvarende jeg flere dage. Nogle historier af denne “miracle drug” nåede Mokka, Omar blev bedt om at vende tilbage og blev gjort til en helgen.

Fra Etiopien, og planten blev indført i den Arabiske Verden gennem Egypten og Yemen. Historiske transmission Da slutningen af det 19. århundrede, reklame for og essensen De tidligste troværdig dokumentation af kaffe-drikke eller viden om og træet vises, at jeg midten af det 15 århundrede i de regnskaber, Ahmed al-Pre-jeg Yemen. Det var hende, jeg Arabien, der og frø først blev ristet og brygget i en lignende måde, hvordan det er nu udarbejdet.

holde sig vågen

Og blev brugt af Sufi cirkler for ved at holde sig vågen for deres religiøse ritualer. Konti uenige om oprindelsen af kaffe (frø) forud for sin optræden jeg Yemen. I nærheden kreditter Muhammad ben Sagde, ved i bringe drikkevarer til Aden fra den Afrikanske kyst. Andre tidlige beretninger siger, at ben Ali Omar af-Shadhili Sufi-orden var den første til at indføre og til Arabien. I Henhold til al Shardi, ben Ali Omar har måske stødt på og under sit ophold med Adal king Sadadin ‘ s kammerater jeg 1401. Berømte 16th århundrede Islamisk lærd Ibn Hajar al-Haytami noter jeg hans skrifter af en drik kaldet qahwa udviklet sig fra et træ jeg Zeila regionen.

Ved det 16 århundrede, det havde nået resten af Mellemøsten, Persien, Tyrkiet og nord Afrika. Den første og smuglet ud af Mellemøsten var af Sufi Baba Budan fra Yemen til Indien jeg 1670. Inden da, alle udført og blev kogt eller på anden måde steriliseret. Portrætter af Baba Budan skildre ham, som har smuglet syv og frø af bandager dem til sit bryst. De første planter, der er vokset fra disse smuglet frø blev plantet jeg Mysore. Og derefter bredte sig til Italien, og til resten af Europa, til Mere, og til Amerika.

En kop kaffe

En kop kaffe kan fra første halvdel af det 20 århundrede. Fra Museo del Objeto del Objeto samling. Jeg 1583, Leonhard Rauwolf, en tysk læge, gav denne beskrivelse af og efter hjemkomsten fra en ti-års tur til Mellemøsten: Da drik, så sorter som blæk, som er nyttige mod mange sygdomme, især dem på maven. Dets forbrugerne med at træffe det i morgen, helt ærligt, jeg da porcelænsskål, der er gået rundt og fra hvilket hver en drikker en kop.

Det er sammensat af vand og saftige navn gemmer sig fra en busk, der kaldes bunnu. — Léonard Rauwolf, Reise in die Morgenländer (på tysk) Fra Mellemøsten, og spredt sig til Italien. Den blomstrende handel mellem Venedig og Nordafrika, Egypten og Mellemøsten bragt mange varer, herunder kaffe, til den Venetianske havn. Fra Venedig, der blev introduceret til resten af Europa. Og blev blot udbredt accepteret, efter at det blev anset for, ved at være en Kristen drikke af Pave Clement VIII i 1600-tallet, og på trods af appeller om at forbyde “Muslimske drikke.” Den første Europæiske kaffehus åbnede jeg Rom jeg 1645.

Washington ‘ s Kaffe

Et 1919 reklame for G Washington ‘ s Kaffe. Den første instant kaffe blev opfundet af opfinderen, George Washington, jeg 1909. Den hollandske East India Company var de første til at importere kaffe på en stor skala.[24] Den hollandske senere dyrkede afgrøde jeg Java og Ceylon. Den første eksport af Indonesisk kaffe fra Java til Nederlandene opstod jeg 1711. Gennem indsatsen af den Britiske East India Company, og blev populær i England, så godt. Oxford ‘s Queen’ s Lane, Og Huset, der blev etableret jeg 1654, er stadig eksisterer i dag. Kaffe blev jeg indført Frankrig jeg 1657, og jeg Medlemmer og Polen efter 1683 piger, makeover om Wien, når og var fanget fra leverancerne af de besejrede Tyrkerne.

God mad finder du her.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.