Farve kan spille en stor rolle i dine billeder

PLADS

Se på de to billeder nedenfor. Hvilket foto, gør, at motivet skiller sig ud mere? Det er den med alle de tomme rum!

Ovenfor: Mod en klar blå baggrund, grene og blade af træet virkelig at fange din opmærksomhed. I det andet billede, er det ikke så klart, hvor du er meningen at se først.

Når du omgiver motivet med tomme plads – eller negative rum, som fotografer kalder det – det forenkler dit billede. Der er færre ting til at distrahere fra motivet, således at emnet virkelig popper.

Himlen gør for fantastisk negativt rum, men se for ikke-distraherende plads andre steder også – i arkitektur eller endda naturen! Bare sørg for, at der ikke er nogen større elementer (som byger af farve eller større linjer), der trækker øjet væk.
Ovenfor: Der er tonsvis af elementer, der er på spil i den skudt frem, og ingen reel negativ plads. Hvis vi faldt et emne, der – som en person – alle disse elementer sandsynligvis ville distrahere. Men på sine egne, er det en interessant skudt fuld af detaljer!

Og nogle gange ønsker du måske ingen negative plads til alle! Et billede, der er målrettet fyldt med elementer, der kan være interessant for!

BILLEDER

Som tomme rum, rammer kan medvirke til at sætte fokus på emnet. De synes at råbe: Hey se! Denne her er så vigtigt, at det får sin egen ramme!

Ovenfor: at Placere dit motiv i et billede, i dette tilfælde en bogstavelig en (dørkarm) – er en fantastisk måde at henlede opmærksomheden på dem!

Billeder har den bonus feature for at tilføje cool visuel interesse for dit skud. Vær kreativ med dine billeder, finde dem i træer, arkitektoniske funktioner – du kan selv lave billeder med dine hænder!

FARVE

Farve kan spille en stor rolle i dine billeder!

Tænk over det! Farven kan ændre stemningen i din scene: et billede fyldt med regnbuens nuancer vil føle sig meget anderledes end en med dæmpede toner, og et billede i farve, føler sig anderledes, end at samme billede, der er konverteret til sort og hvid.

Farve kan også rette din seerne opmærksomhed: en pop af farve, der adskiller sig fra resten af tonerne i din scene kommer til at skille sig ud.

Ovenfor: Selv om konsistensen er ret ens på tværs af rammen, dine øjne kan ikke hjælpe, men springe til den lyse pop-af red.

Så betaler tæt opmærksomhed til farverne i dit motiv. Gør de forbedrer din besked, eller en konflikt med det? Har de direkte opmærksomhed til dit emne, eller distrahere fra det? Hvis farverne ikke fungerer, og du ikke har til hensigt at konvertere til sort og hvid, kan du overveje genkomponerer!

Nogle Instagrammers tage deres overvejelser om farve et skridt videre ved at være opmærksom på, hvordan farver mesh på tværs af forskellige billeder i deres galleri. Du vil finde mennesker, der jager især nuancer, og nogle, hvis gallerier, der synes at skifte farve over tid. Det kræver arbejde, og tilbageholdenhed for at post kun billeder, der passer ind i et farveskema, men det er en god måde at presse sig selv til at komme ud og kigge efter et skud!

REFLEKSIONER OG SKYGGER

Refleksioner og skygger er gode elementer til at spille med i dine billeder!

Ovenfor: I dette fotografi af en vandpyt (vendt på hovedet), en afspejling af de træer, der fungerer som subjekt, og giver seeren til at forestille dig den scene, der eksisterer uden for rammen.

En interessant refleksion eller skygge, kan være et emne i sin egen ret. Det kan også bruges til at foreslå, at rummet eksisterer ud over den ramme, tilføjer intriger til dit billede.

Ovenfor: I det første foto, stærke skygger skabe linjer, der indrammer napping kat. I den anden, min refleksion er en del af motivet (sammen med mine gummistøvler), mens refleksion af de træer, der fungerer som en ramme.

Plus, refleksioner og skygger kan oprette andre elementer som linier eller rammer – elementer, der kan bruges til at dirigere dine seernes opmærksomhed på en bestemt del af din scene. Giv det en chance!

HURTIGE TIPS TIL BEDRE SMARTPHONE KOMPOSITIONER

Rette op på: Når en linje, der skal være lige – som den horisont – ser skævt i et foto, kan det være distraherende. Så medmindre du bevidst ønsker en linje skal være skævt, tage ekstra pleje for at få dine linjer lige. Aktivering af de gitterlinjer på dit kamera gør det meget nemmere!

Få dit motiv ud af centrum: at Placere motivet i midten af dit billede kan blive en smule kedeligt efter et stykke tid. Giv reglen om tredjedele prøve: Forestil dig, at dit billede er opdelt i en 3×3 gitter, og placere dit motiv langs en af de resulterende gitterlinjer eller hvor to gitterlinjer skærer hinanden.

Efterlade et lille værelse, på de kanter: Når dit motiv er presset op mod kanten af din ramme, det kan være lidt ubehageligt at se på. Giver det nogle vejrtrækning værelse, ved at efterlade noget plads mellem den og den kant af rammen. (Og selvfølgelig at bryde med denne idé helt, hvis det ikke passer din tilsigtede effekt!)

Tjek din hjørner: Før du tager dit skød, gøre en hurtig kontrol af alle fire hjørner af din ramme. Er der noget der, der vil aflede opmærksomheden fra motivet (som en pop af farve eller en linje)? Hvis det er tilfældet, kan du overveje genkomponerer at fjerne distraktioner.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.