En Guide til fremkaldelse af Film i Øl

En Guide til fremkaldelse af Film i Øl

Øl kan spille et par roller i din kreative proces. Undersøgelser har vist, at en pint eller to kan forbedre dine evner til at løse problemer og en tom dåse Budweiser nemt fordobler som et pinhole kamera—men vidste du, at øl kan bruges til at udvikle film?

At træde ud over rammerne af professionelt opdigtede kemikalier, der absolut ikke vil give de samme resultater, men du vil måske blive overrasket over den bløde lavere kontrast toner, som en Guinness bringer til din fotografering. Fuzzy, grå effekt er et perfekt supplement til analog grynede billeder.

I hans trin-for-trin guide, Vincent Moschetti han blander øl med 50g vask soda og 12g af Vitamin C. Disse ekstra ingredienser vil aktivere udvikle agenter i øl. Han bruger også en Ilford Ilfostop stop badekar og Ilford Rapid Fixer. Hvis du ønsker at gå helt off the grid, kan du bruge vand eller en fortyndet eddike for stop og almindelig saltvand som fixer.

Til denne proces, vil du også brug for en blanding krukke og en Paterson tank. Denne proces også kræver ikke et mørkekammer. Du kan lægge din film i Paterson tanken at bruge en sort taske som denne.

Klar til at komme i gang? Her er de 5 trin til at udvikle dine film med øl:

1. Forberede udvikler.

Før du begynder, skal du sørge for, at din øl er omkring 86°F (30°C). Derefter hældes de kan for Guinness (eller andre øl du gerne vil eksperimentere med) øl i en krukke og blandes i vask soda og vitamin C. Rør rundt, indtil de pulvere er helt opløst.

2. Tilføj det til tanken.
Tilføj blandet udvikler til din Paterson tank og gnub det for et minut. Ikke ryste det voldsomt, men giver det en god rullende rundt for at sørge for, at alle film er dækket. Let tryk tanken et par gange på et bord for at undgå luftbobler sætte på filmen. Gør dette ved begyndelsen af hvert minut, for en total af 15 minutter.

3. Tom og stop.
Når bygherren har været i beholderen i 15 minutter, hæld det ud og hæld i yoru stoppe med badekar. Hvis du bruger stop, badekar kemikalier, er det kun skal være i tanken for 10 sekunder. Hvis du bruger en vand, skyl, det kræver et helt minut.

4. Fix it.
Nu er du klar til de fixer. Tøm din stoppe badekar helt ud af tanken, og tilføj dine fixer i 3-5 minutter. Når du eksperimenterer med udviklere, det er bedre at lade de fixer i længere tid, end du normalt ville. Husk omrøring og trykke du gjorde med øl blanding? Gør det samme med de fixer.

5. Skyl og fjern.
Efter de fixer gør sit job, er din film er nu lys bevis, og du kan åbne tank op. For at fjerne alle de kemikalier og vasker, fylde tanken op med vand og gøre mere agitation til at rense alt off. Det anbefales at gøre dette tre gange, fylde op og skifte vandet hver gang.

Bonus trin: Hvis du ønsker at gøre sikker på, at dine film ikke har nogen vandmærker din sidste skyl med Kodak Photo-Flo.

Se Moschetti er komplet videoen nedenfor og hold rulle for at se filmen, at han udviklet ved hjælp af øl. Han siger, “Alle disse billeder blev taget med min Smena 8M og en rulle af Ilford FP4. Du kan se, at nogle af dem er virkelig undereksponeret, men det er ikke udviklerens skyld. Det var mig, vi gjorde et forsøg på at gætte eksponering…det virkede for nogle billeder, men jeg har stadig en lang vej at gå, før jeg kan slippe af med min lysmåler.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.