Gamle Krasnapolsky bliver ny cocktail-natklub.

Cocktail-natklub åbner på legendarisk matrikel

Efter en omfattende renovering af det tidligere Krasnapolsky i Vestergade er den legendariske cafe og bar klar til at åbne dørene for en ny og eksklusiv cocktail-natklub – nu under navnet Butchers.

Lokalerne, der siden nytår har stået tomme og afdækkede hen, har fået en ordentlig make-over, og fremstår nu i anderledes rå og industrielle omgivelser, end dem der prægede natklubben, da den i 80’ernes sortklædte København havde sine velmagtsdage.

Den stemning, der var på Krasnapolsky i gamle dage, vil vi gerne genskabe i en anno 2013-version

Væk er den gamle ø-bar af zink, som var et af de helt store kendetegn ved det gamle Krasnapolsky, og nu erstattet af to nye zink-barer – én ved indgangen og én ved et nyt rygeområde bagerst i lokalerne.

»Der er blottede murstensvægge, beklædt af progressiv malerkunst, rustne jernkæder og sågar trofæer og udstoppede dyr i bure, ligesom der også er blevet plads til et nyt stort dansegulv samt en række siddeområder og højborde. Kort sagt et meget anderledes sted end de mere folkelige steder, der i dag kendetegner den populære bargade«, siger Asger Hjort, én af de ansvarlige for indretningen.

»Vi vil forsøge at trække lidt af barstemningen fra broerne ind til Indre By. Vi sætter overliggeren højt og giver med Butchers i Vestergade et stærkt og meget anderledes alternativ til de andre barer, der ligger i gaden«, siger Hoang Jr., medejer og én af initiativtagerne bag det ny Krasnapolsky.

Opgør med blakket omdømme

Siden 80’erne, hvor ’Kras’, som det dengang blev kaldt, var fast hæng-ud-sted for de absolut hippeste københavnere, gik stedet hen og fik et noget mere blakket ry. Det vil Butchers fem ejere nu gøre op med, fordi de mener, at lokalerne og beliggenheden udgør en institution i det københavnske natteliv, der fortjener oprejsning.

»Krasnapolsky står for mange som indbegrebet af 80’ernes storbydekadence og for en tidsånd præget af både intellekt, selvdyrkelse og det muliges kunst. Den stemning, der var på Krasnapolsky i gamle dage, vil vi gerne genskabe i en anno 2013-version«, siger Hoang Jr. om ambitionerne for Butchers, hvis navn er inspireret af en slagterforretning, der tidligere havde til huse på matriklen.

Og selvom det særligt var de ultrahippe og smukke fra alle kulturer lige fra fotomodeller til punkere, der mødtes for at dyrke udstillingen af sig selv, så bliver 2013-udgaven ikke elitær:

»Butchers skal være et sted med kant, god service og et blandet klientel. Derfor har vi heller ikke tænkt os at køre med hverken gæsteliste eller entré-fee«, siger Hoang Jr. og fortsætter:

»Alle, der kan bidrage positivt til den gode fest er velkomne hos os. Der bliver højt til loftet og plads til at fyre den af«.

Tidens toner med et twist af elektroswing

Musikken på Butchers leveres af klubbens resident dj, der vil spille »tidens toner med et twist af elektroswing«, og bag baren vil bartendere servere cocktails af høj kvalitet, særlige signaturshots, der er udviklet af kokke samt drinks og danske og udenlandske øl.

Leave a Reply